De afgelopen tijd is het Kriton-team verder uitgebreid. Ook ik heb de stap gemaakt naar Kriton en stel mijzelf graag voor.

 

Ik ben Rens, 39 jaar en woon in Raalte, samen met mijn vriendin Ilse en mijn dochtertje van vier jaar oud, Norah.

 

Hoe ben ik bij Kriton terecht gekomen?

Door mijn werkzaamheden op de VU in Amsterdam kende ik al enkele Kriton- medewerkers. Hier raakte ik in gesprek over het mooiste vak dat er is: Accountant. Nu had ik enige jaren geleden, na de start van mijn werkzame carrière bij één van de big-4 kantoren, de stap gemaakt naar het bedrijfsleven en als controller aan de andere kant van de tafel gezeten. Toch bleef de aandacht en interesse voor het accountancyvak en ik kon bij Kriton mijn interesse in vaktechniek en educatie combineren. Na enige afwegingen besloot ik om die stap te maken en per 1 januari 2016 te starten bij Kriton.

 

Wat voor werk deed ik hiervoor?

Na afloop van mijn studie bedrijfseconomie aan de VU ben ik in 2002 gestart bij een big-4 kantoor. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende sectoren maar ook veel aandacht voor Learning & Development. Het geven van interne trainingen en bezig zijn met kwaliteit geeft energie en was voor mij een belangrijk onderdeel van het werk.

In 2013 heb ik de overstap gemaakt vanuit de accountancy naar een controllersfunctie bij een middelgrote verzekeraar. Het is leerzaam om ook eens aan de andere kant van de tafel te zitten en ook de dynamiek binnen een bedrijf te ervaren.

Hiernaast ben ik vanaf 2005 als universitair docent colleges gaan geven op de VU. Hier heb ik vakken gegeven als Audit Theory en Control & Audit. Ook ben ik enige jaren coördinator geweest van Audit theory maar ik treed ook op als begeleider van studenten bij de uitvoer van hun masterscriptie.

 

Wat doe ik binnen Kriton?

Nu in het voorjaar zijn de opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen (OKB’s) een belangrijk deel van mijn werkzaamheden, maar ook voor coaching van accountants is aandacht.

Hierbij onderken ik zeker de problemen waar een accountant in de praktijk tegenaan loopt, maar blijft het voldoen aan onze regelgeving wel essentieel.

Daarnaast richt ik mij op het ontwikkelen van vaktechnische trainingen en het treed op als docent.

Nu genoeg gepraat over het werk en wat meer over mijzelf…

 

Hoe blijf ik in scherp en in vorm?

Mijn manier om scherp te blijven is om op tijd mijn rust te pakken. Door thuis op onze boerderij met de dieren (paarden, schapen, kippen en een poes) en land bezig te zijn, krijg ik rust en daarmee kan ik mezelf weer opladen om in mijn werk de scherpte te brengen die nodig is.

 

Mijn idool is…

Ik kan niet zeggen dat ik echt een idool heb waarvan ik posters aan de muur heb hangen. Toch heb ik veel respect voor mensen als Ghandi en de Dalai Lama. Het vreedzame verzet en zonder enig geweld staan voor je eigen mening en rechten is iets dat in deze wereld meer gedaan zou moeten worden.

 

Tot slot…

Waarvoor mag je me ’s nachts wakker maken? “niet”
Oosters of Italiaans? Oosters
Camping of luxe resort? Luxe resort
Mooiste film? The Shawshank Redemption (1994)
Muziek? Pop/rock

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken.” – Mahatma Gandhi 1869 – 1948

Drs. Rens Wildenbeest RA is manager bij Kriton te Driebergen. Hij schrijft zijn bijdragen op persoonlijke titel.