Beoordeling van kwaliteit

Gaat het bij een OKB om een marginale toetsing over hoe de accountant tot zijn oordeel heeft kunnen komen, een dossierreview (of inspectie) gaat in op de algehele kwaliteit van een uitgevoerde opdracht. Een review kan betrekking hebben op een controleopdracht, maar ook op een assuranceopdracht of een samenstellingsopdracht. De uitkomst van een inspectie kan worden gezien als een ‘rapportcijfer’ voor de manier waarop een opdracht is uitgevoerd.

Kriton beoordeelt of het opdrachtteam voldoet aan het eigen interne beleid en aan de procedures voor de kwaliteitsbeheersing van het kantoor. Onze aanpak is praktisch, persoonlijk en gericht op verbetering, van de betreffende opdracht maar ook op kantoorniveau. Wij zien dossierinspecties namelijk als onderdeel van een groter geheel, waarin ook OKB’s, coaching en vaktechnisch advies een rol spelen.

Voordelen van onze dossierreviews

  • Uitvoering door registeraccountants met ruime ervaring
  • Flexibele invulling zonder concessies aan kwaliteit
  • Ervaring van MKB tot ‘Big Four’

Themaonderzoek

Een OKB wordt uitgevoerd vóór het afgeven van de verklaring. Een dossierreview kan achteraf plaatsvinden. Dat maakt een dossierreview ook heel goed inzetbaar als themaonderzoek. Is voldoende aandacht besteed aan onafhankelijkheid binnen het team? Heeft opdrachtaanvaarding op de juiste wijze plaatsgevonden? Kortom, een gericht onderzoek op specifieke onderdelen van een opdracht.

Audit Support

Kriton doet meer dan alleen dossierreviews

Wilt u meer weten?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Zoek je een kritische partner met oog voor kwaliteit? Wij zetten graag onze tanden in de casus. Neem contact op en ontdek de voordelen van onze vasthoudende aanpak!