Ontdek een dynamische manier om belangrijke thema's binnen jouw organisatie aan te pakken!

Een duurzame toekomst voor accountants

Klantcase de Jong & Laan

De Jong & Laan is een accountants- en adviesorganisatie met een eenduidig doel en een heldere missie voor ogen: Samen Gaan! De drive om elkaar écht vooruit te helpen is niet alleen voelbaar in hun dienstverlening aan klanten, maar staat óók centraal in de interne organisatie. Met lef, inlevingsvermogen en nét dat stapje meer bereik je je doelen, is bij de Jong & Laan de kenmerkende overtuiging. In de afgelopen drie jaar hebben de medewerkers van de Jong & Laan een leerlijn over het thema cybersecurity gevolgd. Toen Anja Wansink van De Jong & Laan ons vroeg om deze leerlijn op een originele manier af te sluiten, hebben we dan ook een uniek programma ontwikkeld dat helemaal aansluit bij deze visie! 

Het doel van dit programma was om de opgedane kennis over cybersecurity te toetsen, maar wél op een ontspannen, leuke en informele manier. Kriton heeft hiervoor een ‘endgame cybersecurity’ ontwikkeld: een variant op het klassieke bordspel ganzenborden. Deze game kreeg de titel: ‘Op de baan met de Jong & Laan’. De deelnemers gingen buiten in groepen op een groot speelbord aan de slag met verschillende uitdagende onderdelen waarin ze de opgedane kennis over het thema informatiebeveiliging en cybersecurity moesten inzetten. Een spel winnen leverde een verplaatsing op het speelbord op. Na een zinderende finale was er uiteraard een winnend team! 

Anja Wansink, beleidsadviseur opleiding & training bij de Jong & Laan is heel enthousiast over deze manier van trainen en opleiden. “Kriton heeft gezorgd voor een leerzame afsluiting van onze leerlijn over cybersecurity. Onze deelnemers zijn in deze endgame niet alleen getoetst op hun kennis, maar daarnaast zijn we als team ook uitgedaagd op samenwerken, doorvragen en verbinding zoeken. Het was een heel waardevol en geslaagd event!” 

“Deze unieke manier van trainen in de vorm van een game is nu toegespitst op het onderwerp cybersecurity en informatiebeveiliging, maar kan eigenlijk voor alle onderwerpen ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan Wwft, fraude, AVG, Verslaggeving of COS. Deze opzet levert niet alleen veel hilarische momenten op maar biedt tegelijk de mogelijkheid om deelnemers verdiepende kennisvragen te stellen”, vertelt Leja Gouwens, trainer/adviseur bij Kriton.  

Wil je ook op een dynamische manier aan de slag met een thema dat voor jouw organisatie belangrijk is? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, wij denken graag met je mee.