Voor wie?
Deze training richt zich op alle professionalniveaus binnen een MKB-kantoor: van partner tot assistent-accountant.

Resultaat
Na deze blended training weet je hoe je de meest voorkomende teksten in jouw praktijk opzet en professioneel uitschrijft. Jouw klant heb je daarbij altijd voor ogen en je schrijfstijl raakt de juiste toon. Bij overtuigende teksten ben je in staat om een passende argumentatie te hanteren en bij feitelijke teksten bied je jouw lezer voldoende houvast in een overzichtelijke structuur.

Inhoud
Deze training bestaat uit een e-learning en een classroombijeenkomst. In de e-learning komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Hoe kom je vanuit je analyse tot een helder rapport?
  • Wat is het verschil tussen een onderzoeksverslag en een klantgerichte tekst?
  • Hoe bepaal je de boodschap van de tekst?
  • Hoe maak je een duidelijke inleiding/opening voor je tekst?
  • Hoe breng je structuur aan in je tekst en hoe doseer je informatie?
  • Hoe formuleer je helder en strategisch?

Aanpak
Na een online intake krijg je een persoonlijk advies waarin staat welke onderdelen voor jou relevant zijn. Je oefent deze onderdelen en krijgt per opdracht uitgebreide feedback. Ook kun je voor, tijdens en na de e-learning gebruik maken van de online en offline syllabus. Na het oefenen volgt de bijeenkomst waarin onderdelen van de e-learning verder worden uitgediept en waarin ook aandacht wordt besteed aan het schrijfproces.Het is belangrijk om de uren voor de e-learning in te plannen in blokken van maximaal 2 uur, verdeeld over ongeveer 3 weken. Dit zorgt voor een gedoseerde studiebelasting.