Veel tijd gaat verloren aan taken die geen waarde toevoegen voor je opdrachtgever. Denk bijvoorbeeld aan het najagen van je opdrachtgever voor de op te leveren stukken. Hoe zorg je ervoor dat je opdrachtgever weet wat je nodig hebt?

Voor wie?

Deze training is geschikt voor alle professionals die voor hun opdracht afhankelijk zijn van een derde partij voor het opleveren van stukken.

Resultaat

Na deze classroomtraining heb je meer zicht op het proces van opleveren en hoe je hierop invloed kunt uitoefenen. Je weet aan welke eisen een lijst van op te leveren stukken moet voldoen en hoe je op een heldere en duidelijke wijze afspraken maakt met je opdrachtgever. Hierdoor weet je opdrachtgever wat je nodig hebt.

Inhoud

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat Lean inhoudt en hoe je dit in de praktijk kunt toepassen;
  • Het verloop van het opleverproces en de valkuilen in het proces;
  • Wat de verantwoordelijkheden zijn van jou en de opdrachtgever in het proces;
  • Hoe je duidelijke afspraken maakt met de opdrachtgever;

Aanpak

Tijdens de workshop krijg je een korte uitleg over de belangrijkste Lean-principes. Vervolgens brengen we het proces van opleveren in kaart en identificeren we de valkuilen in het proces. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en een groepsopdracht gaan we aan de slag om te komen tot heldere en duidelijke instructies voor de opdrachtgever.