Als werkgever in de accountancy wil je ervoor zorgen dat je medewerkers ‘fit for the future’ zijn, én dat ook blijven. Dat de omgeving waarin zij werken past bij hun verwachtingen, wensen en ambities. Aantrekkelijk werkgeverschap is dan ook een onderwerp dat bij veel kantoren hoog op de agenda staat. Maar hoe maak je als werkgever het verschil in een krappe arbeidsmarkt, waarin de snelle maatschappelijke ontwikkelingen het accountantsberoep onder druk lijken te zetten? In dit blog geven we je drie tips om jouw human capital te faciliteren én te inspireren.

Tip 1: Ontwikkel talenten

Iedereen heeft zijn eigen unieke talent. Als werkgever is het belangrijk om te blijven investeren in talentontwikkeling. Medewerkers willen graag persoonlijke binding voelen met de visie van je organisatie en ruimte krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. Als je de ruimte krijgt om te doen waar je goed in bent, leidt dat tot meer eigenaarschap, creativiteit, werkplezier én een hogere productiviteit. Het ontwikkelen van talent start met weten waar je voor staat en wat je wilt bereiken. Ga dus het gesprek aan met je medewerker om die wensen in beweging te zetten. Hoe stap je van een visie naar de eerste concrete stappen en acties? Bespreek hoe je omgaat met hobbels onderweg, op welke wijze je de regie houdt en hoe je ervoor zorgt dat je je doel bereikt. Om een aantrekkelijke werkgever te zijn, moet je je medewerkers de kans geven om hun talenten optimaal in te zetten.

Tip 2: Bied training aan

Ontwikkeling en groei is één van de belangrijkste pijlers voor werkgeluk. Medewerkers willen graag intellectueel uitgedaagd worden. Als aantrekkelijk werkgever wil je ze dus de mogelijkheid geven om te blijven leren. En daar pluk jij als organisatie ook de vruchten van: door je medewerkers de kans te geven om training te volgen, verhoog je namelijk niet alleen de kennis van je medewerkers, maar óók hun prestaties. Je medewerkers beschikken over de meest recente vaardigheden die nodig zijn om hun werk goed te kunnen doen. Je geeft ze de tools om creatief om te gaan met veranderingen die zich in je organisatie en in de branche voordoen. Als je opleiding en ontwikkeling faciliteert en stimuleert, behoud je je medewerkers voor je organisatie, en daarnaast trek je óók sneller de juiste nieuwe mensen aan!

Tip 3: Creëer beweging

Training en opleiding helpt je medewerkers om te blijven bewegen. Maar wat als mensen al op de juiste plek zitten? Hoe zorg je dan voor groei, ontwikkeling en positieve energie? Denk dan eens aan het aanbieden van individuele coaching. Coaching is een mooie manier om talenten te laten groeien en je medewerkers een stap in hun ontwikkeling te laten maken, op een onderwerp dat belangrijk en/of uitdagend is en in lijn ligt met hun ambities. Onze coaches zijn geen vaardigheidstrainers die tips, trucs en theorieën uitwisselen. Integendeel. Ze zijn gedragsdeskundigen. Ze weten vastgeroeste omgangspatronen weer los te krijgen. Ze luisteren graag, maar ze horen óók wat er niet gezegd wordt en ze helpen medewerkers zich bewust te worden van hun werkelijke motivaties van binnen, en hun houding en gedrag naar buiten toe. En nog belangrijker: ze laten hen zien welk effect dat heeft op bijvoorbeeld hun leidinggevende, teamgenoten of de klant en leren hen daar nieuwe richtingen aan te geven.

Aantrekkelijk werkgeverschap betekent investeren in het belangrijkste kapitaal van jouw organisatie: je mensen!

Meer weten?

Wil je dat we met je meedenken over persoonlijke groei van jouw medewerkers of een training organiseren die beweging creëert? Neem contact met ons op.