Voor wie?
De training Scherpzinnige toetsdocumenten schrijven richt zich op (lead) auditors die vanuit systeemgerichte contractbeheersing de kwaliteit van hun toetsdocumenten willen verhogen.

Resultaat
Na deze blended learning ben je allereerst in staat om toetsdocumenten te schrijven waarin een duidelijke conclusie wordt gegeven als antwoord op de centrale vraag. Daarbij gebruik je bevindingen die bijdragen aan de onderbouwing van de conclusie. Tot slot is jouw document helder en eenduidig geformuleerd.

Inhoud
Deze e-learning bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat voor toetsdocument heb je nodig bij systeemgerichte contractbeheersing?
  • Hoe bepaal je centrale vraag en antwoord: de leidende vraag voor de audit en het heldere antwoord op die vraag?
  • Wanner zijn je bevindingen relevant en zijn ze een goede onderbouwing voor je conclusie?
  • Hoe maak je de tekst toegankelijk met hulpmiddelen zoals verwijzingen, opsommingen, kopjes en alinea’s?
  • Wat maakt je tekst aantrekkelijk om te lezen?
  • Hoe zorg je voor een passende uitstraling en toon?

Aanpak
Je begint de training Scherpzinnige toetsdocumenten schrijven met de e-learning waarin alle onderwerpen aan bod komen. Hierin krijg je eerst een intake met een persoonlijk advies waarin staat welke onderdelen voor jou relevant zijn. Vervolgens oefen je deze onderdelen en krijg je per opdracht uitgebreide feedback. Ook kun je voor, tijdens en na de e-learning gebruik maken van de online en offline syllabus. Nadat je de e-learning succesvol hebt afgerond, neem je deel aan de bijeenkomst. Hierin staan (geanonimiseerde) documenten uit de praktijk van systeemgerichte contractbeheersing centraal. Dit betekent dat je feedback geeft op de toetsdocumenten van anderen en zij geven hun feedback op die van jou.Het is belangrijk om de uren voor de e-learning in te plannen in blokken van maximaal 2 uur, verdeeld over ongeveer 3 weken.