Voor wie?
Deze training richt zich op internal auditors die de kwaliteit van hun auditrapportages willen verhogen.

Resultaat
Na deze training ben je in staat om auditrapportages te schrijven die objectief en kernachtig de boodschap verwoorden die uit de audit naar voren zijn gekomen. Vanzelfsprekend is jouw rapport helder en klantgericht geformuleerd.

Inhoud
Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Hoe zorg je voor een duidelijke boodschap, relevante informatie en logische structuur, inleiding en samenvatting?
  • Hoe hou je focus op je lezer of lezers?
  • Welke eisen stel je aan lezergerichte bevindingen?
  • Hoe onderbouw je de adviezen met behulp van het PROA-model en het OPR-model?
  • Wat is het effect van hulpmiddelen in je auditrapportages, zoals verwijzingen, opsommingen, kopjes en alinea’s?
  • Hoe formuleer je aantrekkelijk met behulp van concrete zinnen, taal van de lezer, actief en passief en gedoseerde informatie?
  • Hoe zorg je voor een juiste uitstraling en toon?

Aanpak
Je begint deze training met de e-learning waarin alle onderwerpen aan bod komen. Hierin krijg je eerst een intake met een persoonlijk advies waarin staat welke onderdelen voor jou relevant zijn. Je oefent deze onderdelen en krijgt per opdracht uitgebreide feedback. Ook kun je voor, tijdens en na de e-learning gebruik maken van de syllabus die je kunt bekijken en kunt downloaden vanuit de e-learning

Na het succesvol afronden van de e-learning neem je deel aan de (online) bijeenkomst waarin (geanonimiseerde) documenten uit de praktijk centraal staan. Je geeft feedback op de auditrapporten van anderen en zij geven hun feedback op die van jou.Het is belangrijk om de uren voor de e-learning in te plannen in blokken van maximaal 2 uur, verdeeld over ongeveer 3 weken. Dit zorgt voor een gedoseerde studiebelasting.

Na een aantal weken volgt een online refreshbijeenkomst van 2 uur waarin je in een subgroep en de trainer opnieuw bij elkaar komt om praktijkvoorbeelden en praktijkervaringen te bespreken.

Wissen