Een update?

Ook bij Kriton heeft tegenwoordig iedereen naast zijn laptop en mobiele telefoon inmiddels een tablet. Deze wordt gebruikt voor mailen, agendabeheer en dergelijke activiteiten. Vanzelfsprekend probeerden mijn collega’s via de tablet ook in ons eigen Learning Content Management Systeem (LCMS) acties uit te voeren, bijvoorbeeld de progressie van deelnemers voor een e-learning bekijken, of nieuwe deelnemers in te schrijven. Al snel kwamen zij erachter dat dit nog niet zo gebruikersvriendelijk was als gedacht en richtten zich weer tot de laptop voor deze activiteiten. Dit is anno 2015 niet meer acceptabel en het wordt hoog tijd dat hier verandering in komt…

In het weekend van 28 februari is er een update van de beheermodule succesvol live gegaan. Wat zijn nu de veranderingen?

Het beheermenu op mobiele telefoon

Stylistische update

Alle beheerelementen en de beheerpagina’s zoals het beheermenu en de toolbars zijn voorzien van een nieuw, modern design. Het onderscheid tussen de beheerelementen zoals het menu en buttons en het design van de klantwebsite is duidelijker gemaakt . Ook functioneel is de scheiding tussen beheer en gebruiker doorgetrokken. Zo is de zoekfunctie voor de beheerder van de klantwebsite naar het beheermenu verhuisd.

 

Responsive design

Het nieuwe design van de beheermodule is niet alleen voor desktops ontworpen, maar er is ook rekening gehouden met tablets en mobiele telefoons. De gebruikersinterface past zich automatisch aan de breedte van het scherm aan door het ‘responsive design’. De menu-items en de knoppen zijn groter zodat deze makkelijker te bedienen zijn op touchscreens.

Het toolmenu

Een nieuw interface-element: het toolmenu

In ons oude ontwerp heb je ze misschien wel eens voorbij zien komen: de rij knoppen waarmee je bepaalde acties kon uitvoeren voor bijvoorbeeld een deelnemer aan een e-learning. Afgezien van het feit dat het er niet mooi uitzag, werden deze toolbars in het nieuwe ontwerp door de grotere buttons veel te groot. Daarom is het ‘ toolmenu’  geïntroduceerd. De toolbar is vervangen door één knop waarmee een actiemenu wordt geactiveerd.

 

Een nieuwe klanttemplate

Naast een nieuw design voor de beheeromgeving hebben wij ook een nieuw design voor de klantwebsites ontwikkeld. Ook dit ontwerp is responsive, zodat deelnemers op welk apparaat dan ook de klantwebsite kunnen benaderen. Een quiz uitzetten tijdens de classroom die deelnemers even op hun mobiele telefoon kunnen invullen? Of een mobiel forum? Geen probleem meer. Bovendien kunnen wij deze template snel aanpassen aan de huisstijl van onze klanten.

Met deze update is onze beheermodule weer klaar voor de toekomst!

Heb je vragen of interesse, neem dan gerust contact met ons op via info@kriton.nl of 085-273 31 71.

De nieuwe klanttemplate