Novak, de serviceorganisatie voor het mkb-accountantskantoor, heeft gekozen voor de PE-portfoliotool van Kriton. Kriton heeft een online PE-portfoliotool ontwikkeld waarmee accountants en kantoren op een goede en makkelijke manier met de nieuwe PE-regeling aan de slag kunnen.

Op korte termijn informeert Novak haar leden over de mogelijkheden van de PE-portfoliotool zodat zij op 1 januari 2021 goed voorbereid vorm kunnen geven aan de nieuwe PE-regeling voor mkb-accountants.

Guus Ham (l.) en Hielke Jensma (r.) leggen de samenwerking vast.

Ondersteuning bij opleiden en leren

Vanaf 2021 wordt de nieuwe PE-regeling van kracht. Met het nieuwe PE-model krijgt opleiden en leren een nieuwe dimensie binnen de kantoren. Leren is niet meer gekoppeld aan uren maar aan doelen en rendement. De accountant bouwt stap voor stap een PE-portfolio op waarin hij zijn leerdoelen vertaalt naar relevante ontwikkelmogelijkheden en leeractiviteiten.

Novak ondersteunt haar leden bij het formuleren van leerdoelen, het kiezen van bijpassende activiteiten, het monitoren van de voortgang en bij de jaarlijkse evaluatie en de PE-communicatie met de NBA. Ook is in individuele gevallen coaching en maatwerk mogelijk. De online PE-portfolio tool van Kriton sluit hier optimaal op aan.

De tool is ontwikkeld voor accountant én accountantskantoor. De accountant bouwt met de tool een PE-portfolio op waarin hij zijn leerdoelen vertaalt naar relevante ontwikkelmogelijkheden en leeractiviteiten. Hij formuleert online de behaalde resultaten en uploadt alle bewijsmaterialen voor deze activiteiten. Zo staat alles op één plek. Het accountantskantoor heeft met deze tool inzicht in de opleidingsbehoefte én kan de voortgang van alle PE-portfolio’s monitoren.

Beschikbaar vanaf december 2020

Novak biedt leden de PE-portfoliotool aan tegen een jaarlicentie per kalenderjaar. De PE-tool is beschikbaar vanaf december 2020, zodat accountants tijdig kunnen beginnen met het opstellen van hun PE-portfolio voor 2021. Elke gebruiker krijgt toegang tot een gratis webinar waarin de tool wordt uitgelegd en kan kiezen uit verschillende servicepakketten bij het gebruik van de PE-tool.

Kriton is blij met de keuze van Novak. Succesvol opleiden en leren is een groeiproces en de nieuwe PE-regeling is een positieve ontwikkeling voor de lerende organisatie. Met deze overzichtelijke online tool kunnen accountants en kantoren gemakkelijk het portfolio maken én beheren. Kriton is trots op het vertrouwen dat Novak heeft in onze professionele aanpak.