IT-auditors hebben een cruciale verantwoordelijkheid voor de onafhankelijke beoordeling van vitale ICT-systemen en -applicaties. Dit is voor NOREA een belangrijke reden om de assurance-richtlijnen en de voorgenomen herziening van de gedragscode als verplichte PE-onderwerpen aan te merken. Om hun aangesloten IT-auditors te ondersteunen bij het versterken van hun kennis over deze onderwerpen, heeft NOREA Kriton gevraagd e-learnings en kennistoetsen over beide onderwerpen in samenwerking met NOREA te ontwikkelen. 

Veel ervaring met vakinhoudelijke online learning

Wilfried Olthof, directeur van NOREA: ‘We willen onze leden de mogelijkheid bieden om kennis op te doen én die kennis ook te toetsen. We zijn op zoek gegaan naar een partij die veel ervaring heeft met de ontwikkeling van vakinhoudelijke e-learnings en kennistoetsen en we hebben de keuze gemaakt voor Kriton.’ Hielke Jensma, partner bij Kriton is trots op de samenwerking. ‘Dat NOREA kiest voor Kriton is een hele mooie erkenning van de kwaliteit die wij leveren. We kijken uit naar de samenwerking en natuurlijk ook naar de resultaten.’

E-learnings, webinar, oefeningen en kennistest

Het opleidingsprogramma begint met een webinar. De e-learnings over de assurance-richtlijnen en de gedragscode volgen daarna. In de e-learnings worden een aantal oefenvragen op basis van praktijkvoorbeelden en dilemma’s doorlopen. De e-learning sluit af met een kennistoets. Bij voldoende resultaat voldoen de deelnemers aan hun PE-verplichting. 

De e-learnings en kennistoetsen over beide onderwerpen worden door NOREA en Kriton ontwikkeld en zijn vanaf begin november 2020 beschikbaar voor de leden. Inschrijven kan via de website van NOREA.