Sinds oktober 2013 ben ik verbonden aan Kriton en sinds 1 januari 2016 ben ik mede-eigenaar van Kriton Learning. Ik stel me graag voor in deze nieuwsbrief.

Ik ben Peter van Loevezijn, 52 jaar, de woonplaats is Kortenhoef en daar woon ik samen met mijn vrouw Rosemarie en onze dochters Lina en Anna-Sophie.

 

Hoe ben ik bij Kriton terechtgekomen?

In januari 2013 vertrok ik bij het trainingsbureau Vergouwen Overduin om zelfstandig te gaan ondernemen. Ik heb altijd contact gehouden met twee oud-collega’s bij Vergouwen Overduin: Kees Maat en Christian Montijn. Zij waren al eerder vertrokken en waren samen met Pieter Mansvelder en Hielke Jensma Kriton Learning gestart. Kees vroeg me om niet alleen trainingen en opleidingen voor Kriton te doen, maar ook op termijn zijn mede-eigenaarschap over te nemen. Zo is het gegaan. Ik heb samen met Kees voor veel klanten trajecten gedaan, met name over managementletters schrijven. Na zijn vertrek heb ik zijn aandelen overgenomen en heb me op die manier verbonden aan het bedrijf. Een stap waar ik nog steeds heel tevreden over ben.

 

Wat voor werk deed ik hiervoor?

Voor Kriton werkte ik volledig als zelfstandig ondernemer en was ik vooral bezig met organisaties en professionals helpen om slimmer te werken met behulp van de iPad. Ik had daar in 2012 het boek Je iPad als mobiel kantoor over geschreven en ik kreeg na publicatie veel vragen om te adviseren en om workshops te geven. Veel zakelijke iPadgebruikers kochten het boek en in juni 2017 is alweer de vierde editie van het boek verschenen. In 2016 verscheen ook nog het boek Laat je iPad voor je werken. Mijn slogan bij dit onderwerp is Be smart, work smart, use an iPad.

Vóór het zelfstandig ondernemerschap heb ik een lange periode bij trainingsbureau Vergouwen Overduin gewerkt in verschillende functies. Ik heb daar vele jaren communicatietrainingen gegeven voor vooral financiële professionals. Dat ging dan met name om adviesrapporten, auditrapporten en managementletters. Ik heb in die tijd honderden accountants getraind en ook honderden teksten langs zien komen die ze hadden geschreven. Daarmee heb ik een aardig inzicht opgebouwd in wat er geschreven wordt, waar het over zou moeten gaan en wat goed gaat en wat beter kan. Een van de modellen die in managementletters vaak wordt gebruikt, PROA heb ik in 2011 uitgewerkt in het boek Wat is nu eigenlijk het probleem? Een krachtige en overtuigende adviesaanpak.

Op een gegeven moment heb ik bij Vergouwen Overduin de focus wat verlegd en ben ik me meer gaan richten op afdelingsmanagement, marketing en open opleidingen.

De wereld van een trainingsbureau was me niet vreemd, want ik kwam van trainingsbureau Boertien en Partners, een bureau met een vergelijkbaar aanbod aan trainingen en ook daar trainde ik professionals in het schrijven van goede rapporten. Het bijzondere is dat zowel Vergouwen Overduin als Boertien en Partners later door NCOI zijn overgenomen en daar gefuseerd zijn in het label BVO.

Communicatie was en is echt mijn ding. Voor mijn tijd bij Boertien en Partners werkte ik als communicatieadviseur bij een van de staven van de Landmacht in Den Haag. Het ging met name om de interne communicatie, gericht op de 1400 mensen die daar destijds werkten. Het was mijn eerste echte baan en ik heb daar veel geleerd in een bijzondere organisatie.

Tussen mijn baan daar en mijn studie zat een diensttijd die ik als officier in Den Haag kon doorbrengen bij diezelfde staforganisatie. Als opleidingscoördinator kon ik daar al proeven aan trainingen en opleidingen.

Inmiddels zijn we terug in de tijd bij de periode 1982 – 1989. In die tijd deed ik mijn studie Nederlandse Taal en Letterkunde in Groningen met aansluitend de postdoctorale lerarenopleiding die toen een volledige jaarstudie was geworden met een uitgebreide stage.

 

Wat doe ik binnen Kriton?

Klanten adviseren over leren en ontwikkelen, trainingen ontwikkelen en ze verzorgen is een eerste activiteit en daar besteed ik ook de meeste tijd aan. Dat kunnen bijeenkomsten zijn, e-learnings of een combinatie van beide. Of soms niets als blijkt dat het voor de klant nog niet het moment is om iets aan trainen te doen. Ik geef ook nog colleges auditvaardigheden aan de ESAA in Rotterdam. Mijn colleges gaan over rapporteren en ik geef ze voor tweedejaars studenten internal audit en IT-audit.

Het tweede deel is mijn verantwoordelijkheid voor strategieontwikkeling en de gezondheid van het bedrijf. Ik wil graag ondernemen en die behoefte kan ik daar goed in kwijt. Maar ondernemen is niet alleen groeien en geld verdienen. Voor mij gaat het ook om de manier waarop ik samen met anderen doelen stel en probeer te bereiken. En dan gaat kwaliteit boven kwantiteit.

 

Hoe blijf ik scherp en in vorm?

Ik probeer fit te blijven in de sportschool. ‘Algeheel welzijn’, zo noem ik het doel van alle inspanningen. Daarnaast is gitaar spelen een uitlaatklep, al dan niet met anderen in een bandje. Ook lezen, met of zonder papier, houdt me scherp. Ik vind Blendle op mijn iPad een uitvinding om uit vele bronnen interessante informatie te halen, maar een papieren Volkskrant op zaterdag kan ik ook niet weerstaan.

 

Mijn idool is…

Vroeger waren gitaristen mijn idolen: Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore, Jan Akkerman, Danny Lademacher. Waarom? Omdat ze iets bijzonders deden, me iets lieten ontdekken of ervaren. En eigenlijk is dat nog steeds zo. Met Steve Jobs heb ik bijvoorbeeld hetzelfde.

 

Tot slot…

Waarvoor mag je me ’s nachts wakker maken?  Een goede Netflixserie en vintage gitaren
Oosters of Italiaans? Italiaans
Camping of luxe resort? Luxe resort, afgewisseld met een camping
Mooiste film? Ooit eens met bonkend hart naar Full Metal Jacket gekeken en recent had ik natte ogen bij Collateral beauty
Muziek? Veel en breed, maar ik merk de laatste tijd een trek naar vroeger: 70’s en 80’s rock, maar van goede jazz, funk en soul word ik ook erg blij. En bij voorkeur zelf maken.