Met veel plezier en voldoening werk ik nu bijna 3 jaar bij Kriton en graag maak ik van de gelegenheid gebruik in deze nieuwsbrief wat meer over mezelf te vertellen.

 

Ik ben Jeanine van Gestel, 42 jaar en woon in Amsterdam Oud-West, samen met Gerard.

 

Hoe ben ik bij Kriton terecht gekomen?
Al sinds ik zelf accountancystudent was, heeft de kwaliteit van het accountancyonderwijs mijn aandacht. Zo was ik als student zeer actief bij studieverenigingen en heb ik zelfs mijn scriptie geschreven over de kloof tussen accountancyonderwijs en de praktijk, waarbij mijn aanbevelingen met name betrekking hadden op meer aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden en ethiek. Onderwijsvernieuwing en kwaliteitsverbeteringen voor accountants raken mijn drijfveren en dit sluit naadloos aan bij de ‘WHY’ van Kriton. Meerdere betrokkenen van Kriton kende ik al en zo had ik ook al een positief beeld van de organisatie en de mensen bij Kriton. Onder het genot van een kop koffie over wat we voor elkaar konden betekenen was er een goede klik en sindsdien werk ik met veel plezier en voldoening bij Kriton.

 

Wat voor werk deed ik hiervoor?
Ik heb tijdens mijn studie 1,5 jaar bij KPMG Den Haag gewerkt en daarna gekozen voor EY, 6 jaar in Amsterdam en 2,5 jaar in New York. Naast mijn werkzaamheden als externe accountant was ik zeer actief met Learning & Development, het coachen van collega’s en recruitment. Als trainer heb ik assistenten t/m partners getraind en cursussen ‘train-the-trainers’ gegeven, nationaal en internationaal. Ook heb ik vanuit EY meegewerkt aan een project van IFAC om accountants in Moldavië en Albanië te trainen, een waardevolle ervaring.
Bij de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) heb ik als Senior Beleidsmedewerker onder meer het toetsingskader voor de praktijkopleiding opgezet en ben ik betrokken geweest bij aanwijzingstrajecten van accountantsopleidingen in Nederland.
Sinds 2008 werk ik bij de accountantsopleiding van de Vrije Universiteit, waar ik met name betrokken ben bij curriculumherziening, onderwijsontwikkeling en doceren.
Bij de NBA ben ik lid van de subcommissie ethiek. De subcommissie Ethiek houdt zich vooral bezig met het vormgeven van de VGBA en ViO en is betrokken bij consultaties vanuit onder meer de International Ethics Standards Board of Accountants (IESBA) van IFAC.
Daarnaast heb ik meegewerkt aan het herschrijven van het internationale boek “Principles of Auditing”, Hayes et al., derde editie, 2014.

Wat doe ik binnen Kriton?
Bij Kriton ben ik zowel betrokken bij Learning als bij Audit support. Zo ontwikkel ik leergangen, zoals recentelijk de leergang generieke eindtermen. Daarnaast ontwikkel ik e-learnings, zoals VGBA/ViO en Wwft (deze in samenwerking met V&A). Ook geef ik vaktechnische en ethiek-trainingen en daarnaast volg ik ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en accountancy om tot innovatieve producten te komen. Qua Audit Support ben ik onder meer betrokken bij OKB’s en onderzoeken naar het stelsel van kwaliteitsbeheersing. In 2015 ben ik intensief betrokken geweest bij een omvangrijke opdracht bij Auditdienst Rijk (ADR).

 

Hoe blijf ik in scherp en in vorm?
Wielrennen doe ik graag. Samen met mijn vriend fietsen we vaak door de duinen en langs diverse meren. Dit voorjaar stond de elfstedenfietstocht op het programma. Met een groepje familieleden en vrienden zijn we de 240km goed doorgekomen, een geweldige ervaring! Fietsvakanties doen we ook graag, deze zomer zijn we van Nimes over de Pyraneeën naar Girona gefietst. Heerlijk in de natuur. Reizen naar allerlei verschillende landen is ook een passie van me. Zo ben ik net terug uit Iran, een zeer boeiend land om mee kennis te maken.

 

Mijn idool is…
Ik ben erg van het ‘cherry picking’,  dus ik probeer van iedereen wat te leren. Zo leerde ik het volgende van mijn neefje Noah van toen 5 jaar. Ik was druk bezig met de puzzel die we gezamenlijk aan het maken waren, maar Noah begon een mooi gesprek met mij. Dat leerde me dat het helemaal niet ging om het afmaken van die puzzel, maar om de waardevolle band die we samen hebben.

 

Tot slot…
Waarvoor mag je me ’s nachts wakker maken? Voor het maken van een mooie reis.
Oosters of Italiaans? Alles op zijn tijd, maar een goede sushi daar kan je me ook wel voor wakker maken.
Camping of luxe resort? Camping, puur in de natuur.
Mooiste film? Waargebeurde films, zoals Intouchable.
Muziek? Bossa Nova, Kris Berry, Jack Johnson, Mozart: Alles op zijn tijd ; )

Drs. Jeanine van Gestel RA is adviseur bij Kriton te Driebergen. Zij schrijft haar bijdrage op persoonlijke titel.