Zoals jullie afgelopen maand hebben kunnen lezen is het Kriton team uitgebreid. Collega Hielke Jensma heeft mij al kort geïntroduceerd, maar het leek mij leuk om mij zelf in deze nieuwsbrief ook nog even voor te stellen, zodat je met mij kennis kunt maken. Bij deze!

 

Ik ben François, 38 jaar en wonende in Elst, samen met mijn vriendin Kim en mijn zoons Lars en Jens.

 

Hoe ben ik bij Kriton terecht gekomen?

Ik werk nog maar kort bij Kriton. Via een vacature op de website heb ik mijzelf uitgenodigd voor een kop koffie met als doel mijzelf voor te stellen.  Tijdens mijn gesprek met Hielke en onder het genot van een goede kop koffie voelde ik me direct op mijn gemak. Er was sprake van een goede klik. Om een lang verhaal kort te maken, per afgelopen 1 februari ben ik gestart bij Kriton.
Wat voor werk deed ik hiervoor?
Mijn passie is vaktechniek met als doel continue aandacht voor kwaliteit. Ik heb ruim 12,5 jaar ervaring opgedaan in de auditpraktijk bij een Big-4 kantoor en een middelgrote accountantsorganisatie. Bij laatstgenoemde was ik onder andere nauw betrokken bij het verbeteren van het stelsel van kwaliteitsbeheersing tijdens de invoering van de Wta en het inrichten en digitaliseren van de controlepraktijk.

In 2013 heb ik de overstap gemaakt naar een ontwikkelaar en leverancier van audit software. Ik was daar werkzaam als manager Services en was lid van het managementteam. Ik was veelal de sparringpartner voor accountantsorganisaties bij de praktische toepassing van de software en de inbedding daarvan in het stelsel van kwaliteitsbeheersing.

 

Wat doe ik binnen Kriton?

Binnen Kriton ben ik onder meer betrokken bij opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen (OKB’s) en coaching van accountants. Hierbij draag ik het belang uit van de combinatie van kennis (onder andere regelgeving) en de toepassing hiervan in de praktijk.

Daarnaast richt ik mij op het ontwikkelen van vaktechnische trainingen en het treed op als docent. In het 2e kwartaal kunnen jullie de eerste e-learning van mijn hand verwachten. Deze behelst het onderwerp NV COS 600 Bijzondere overwegingen – controles van financiële overzichten van een groep.

Nu genoeg gepraat over het werk en wat meer over mijzelf…

 

Hoe blijf ik in scherp en in vorm?

Ik tennis en squash graag. Daarnaast ben ik sinds 2014 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor mijzelf, om na te denken en te genieten. Ik begon vanuit het niets en liep binnen de kortste keren de zevenheuvelenloop (15km) gevolgd door een 10 Engelse mijl in Apeldoorn. In september 2015 heb ik mijn eerste halve marathon gelopen in een tijd van 1 uur 57 minuten en 59 seconden. Mijn ultieme doel… de marathon van New York in een tijd onder de 4 uur.

Hardlopen is een geweldige manier om verder te komen. Zowel letterlijk als figuurlijk gesproken.

 

Mijn idool is…

Eigenlijk ben ik niet zo van het “idolen hebben”. Ik had geen posters van mijn favoriete bandje of filmster aan de muur. Mijn muren hingen vol met autoposters, maar dan ook echt helemaal vol. Ik kijk wel op tegen mijn ouders. Van hen heb ik geleerd altijd in jezelf te geloven en een niet lullen maar poetsen mentaliteit te hebben. Hard werken, eindeloos lang trainen, totale focus, risico’s nemen en doorzettingsvermogen zijn de essentiële ingrediënten om succesvol te zijn; je , zult ervoor moeten werken. De enige plaats waar succes voor werk komt, is in het woordenboek.

 

Tot slot…

Waarvoor mag je me ’s nachts wakker maken? “Een goed dancefeest, met internationale dj’s samen met mijn beste vrienden”
Oosters of Italiaans? Italiaans
Camping of luxe resort? Camping
Mooiste film? Pulp Fiction (Quentin Tarantino, 1994)
Muziek? Trance, hardstyle en pop

Drs. François Herms RA is manager bij Kriton te Driebergen. Hij schrijft zijn bijdragen op persoonlijke titel.