“We moeten toe naar een efficiënter werkwijze, slimme oplossingen bedenken, zodat we betere resultaten bereiken dan in de afgelopen jaren zonder dat we meer mensen nodig hebben.” Zo te horen weer een CEO aan het woord. Weer een bedrijf op weg naar afslanking, krimp en bezuinigingen? Weer een bedrijf dat wegens de crisis de bakens moet verzetten?

Toch komen deze woorden niet uit het bedrijfsleven. Ze werden uitgesproken door een bioloog van de Universiteit van Amsterdam. Hij sprak op het jaarlijkse congres van het Netwerk Academische Communicatieve Vaardigheden, een vereniging van docenten uit het hbo en uit het wo. Bijna alle bijdragen op het congres gingen over de vraag: hoe kunnen we de kwaliteit van de communicatieve vaardigheden van studenten verhogen? Zo ook de bijdrage van de geciteerde bioloog, die in de technische studierichtingen een nieuw systeem van begeleiding met mentoren introduceerde.

 

Ik voelde me wel thuis op dat congres. Want ook binnen Kriton werken we samen met onze opdrachtgevers continu aan de verhoging van kwaliteit van vaardigheden en kennis van accountants. En juist die drive, die focus op vaktechnische en communicatieve kwaliteiten maakt Kriton voor mij tot een inspirerende werkomgeving.

 

Het is daarom ook niet vreemd dat u onlangs in de media heeft kunnen lezen dat Kriton de site KenDeCOS.nl heeft overgenomen. Voor die enkeling die deze site nog niet kent: www.KenDeCOS.nl is een site voor accountants die meer willen weten over de COS en over de regels uit hun vakgebied. Via internet krijgt de deelnemer iedere werkdag drie vragen over relevante wet- en regelgeving voor accountants. De scores – ook die van collega’s – worden op de site bijgehouden. Voor velen een verslavende activiteit en bovendien een aardige mogelijkheid om je kennis te toetsen (en voor sommigen: te etaleren).

Daarnaast zijn wij blij dat wij twee nieuwe medewerkers kunnen begroeten bij Kriton, Marcel van Doorn RA en Anton Lok RA.
Marcel heeft veel als docent opgetreden bij interne cursussen bij één van de Big Four-kantoren. Tevens was hij daar lid van de commissie vaktechniek. Daarna heeft hij enkele jaren aan de andere kant van de tafel gezeten als financieel directeur bij een vermogensbeheerorganisatie.

Anton was bijna 8 jaar verbonden aan bureau vaktechniek accountants van Baker Tilly Berk. Daarnaast is hij docent financial auditing aan de accountantsopleiding van de Vrije Universiteit.
Beide heren zullen zich bij Kriton bezig gaan houden met opleiden, trainen en vaktechnische ondersteuning aan accountantskantoren. Een focus op kwaliteit hoeft bij ons dus niet te leiden tot afslanking, krimp en bezuinigingen. Als gevolg van focus op kwaliteit kunnen we juist onze positie versterken.