1. Je ‘gezellige’ zolderkamer als achtergrond.

Dan ziet iedereen iets van mijn privé-omgeving, dat is leuk.  Misschien is een ander werkelijk geïnteresseerd in jouw habitat, maar stel nou dat dit niet het geval is. Voorkom afleiders of pijnlijke achterblijvers die in beeld zijn. Pak een neutrale achtergrond of stel desnoods een virtual background of een ‘geblurde’ achtergrond in.

  1. Geef je laptop en jezelf wat standing

Veel online deelnemers gebruiken hun laptop om mee te doen, dus ook de camera van de laptop. En waar staat de laptop? Inderdaad, op het bureau. En hoe is dan de camerastand? Juist, van onder naar boven. En daar zit nou net die gekke plooi, die iets te veel gegroeide onderkin. Geef je laptop een duwtje omhoog en zet ‘m op een doos of iets vergelijkbaars en zorg ervoor dat je camera en hoofd op dezelfde hoogte zitten. Deze en nog meer tips zie je bijvoorbeeld in de video How To Look Good on Video Calls for Zoom FaceTime Skype

  1. Unmuten zonder te muten en andersom

Al eens meegemaakt? Dat je oline je punt hebt gemaakt en dan pas snappen waarom iedereen van die bewegingen voor de camera maakt. Vergeet niet te unmuten voordat je gaat praten. In Zoom kun je je bijvoorbeeld aanleren om altijd met de spatiebalk te praten. Dan gaat het altijd goed. Maar vergeet ook het omgekeerde niet. Ken je de scene in de film The Naked Gun waarin inspecteur Frank Drebin een draadloze microfoon draagt en dat vergeet als hij naar het toilet gaat? Vermijd onwelvallige geluiden en mute op tijd.